Sielsfolle | Praktijk voor Lichaamsgerichte energetische therapie | 06-33840545 | BLOG

Mijn verhaal


Sielsfolle BLOG

Fijn dat je hier bent en mijn verhaal leest. Ik ben Karin Bijlsma en mijn praktijk ligt midden in de mooie natuur aan de rand van het Drentse dorp Uffelte.

Vanuit liefde, gevoel en zielsveel passie begeleid en ondersteun ik mensen naar balans en groei in het leven. Ik begeleid je naar wie je in essentie bent.

Ik werk vanuit een holistische benadering en kijk daarbij naar heel de mens. Lichaam, geest en ziel zijn voortdurend in wisselwerking met elkaar en vragen om een continue balans. 

De afgelopen jaren zijn voor mij een zoektocht geweest naar rust, balans, vertrouwen, innerlijke kracht en vooral liefde voor mezelf. Daarbij heeft Malvatherapie mij liefdevol teruggebracht naar wie ik mag zijn. Om vanuit die basis te groeien in bewustzijn. Ik heb deze reis als waardevol ervaren met daarbij ook de nodige uitdagingen, waarbij ik mijn eigenheid opnieuw heb mogen leren ontdekken.

Vanaf 2012 tot en met 2014 heb ik de Malva opleiding tot Malvatherapeut en Chakraspecialist gevolgd. In 2016 heb ik mijn diploma Medische Basiskennis gehaald en volg nu jaarlijks bijscholingen op dit vakgebied. Daarnaast volg ik regelmatig trainingen en bijscholingen op het gebied van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. In 2019 en 2020 heb ik de Opleidingen Zielsopstellingen en Ademcoaching gevolgd en in 2021 de Opleiding Voice Dialogue afgerond. In 2022 heb ik de basisopleiding Familieopstellingen en de Vallei coach opleiding gevolgd. Op dit moment volg ik de Masteropleiding Systemisch werk. 

Hieronder vertel ik je meer verhalen via mijn blog.

19 december 2021

Yin meditatie

Ga lekker zitten of liggen en sluit je ogen. Wordt je bewust van je ademhaling. Adem een paar keer in door je neus en uit door je mond. Je mag daarbij lekker zuchten. Laat je schouders lekker los. Je merkt nu dat je ademhaling omlaag gaat richting je buik. Je buikholte gaat iets naar voren bij iedere inademing. 

Doe je ogen open en kijk even om je heen en wordt je bewust van de ruimte om je heen. Dan sluit je je ogen weer en maak je je ogen zacht. Het idee dat ze drijven. Zachte mooie ontspannen ogen. Je kaken ontspannen en je mond. Dan ga je naar binnen met je aandacht en mag je lijntjes trekken van je mondhoeken naar je oren. Een soort innerlijke glimlach. De stilte is nu wakker. Je kunt het geluid om je heen beter dragen.

Dan doe je je kin iets naar achteren en neem je de stilte mee naar de borstholte en stel je je voor dat een bloem zich opent. Je kan daarbij denken aan een dierbaar iemand. Iemand waar je van houdt, dit kan ook een dier zijn. Je merkt misschien dat je gelijk een glimlach terug krijgt. Dan ga je verder naar je buik. Je ademhaling gaat verder omlaag. Je glimlacht in je buik. Met deze glimlach kun je verder reizen door het lichaam. Je kunt ademen in je longen, je hart, je lever, je milt, je nieren en je seksuele organen.

Dan voel je nog even na en kijk je met dankbaarheid naar je lichaam.

 

 

24 maart 2020

Bewust Ademen

Adem is leven wordt vaak gezegd.  We zitten allemaal in een onzekere situatie, die af en toe bij mensen zorgt voor angstgevoelens. Bij angst merk je dat je ademhaling hoger in je lichaam gaat zitten en je moeite hebt om ontspannen te ademen. Hierdoor krijg je steeds meer spanning in je lichaam en dat kan er voor zorgen dat je uit balans raakt of ziek wordt. Ook is het een bijzondere tijd voor groei en bewustwording.

In mijn praktijk werk ik veel met ademhaling. Zowel tijdens een individuele energetische behandeling, een ademsessie als bij mijn meditatieavonden.

Verbonden ademhaling

Als ademcoach leer ik mensen te ademen met een zogenaamde verbonden ademhaling. Dit wordt ook wel transformational breathing genoemd. Deze ademhaling maakt gebruik van een specifieke manier van ademen en kan helpen om weer in balans te komen. Een aantal verbonden ademsessies kan ondersteunen bij stress, hyperventilatie, astma, angst, paniekaanvallen, verdriet, boosheid, somberheid of pijnklachten.

Je leert stap voor stap je ademhaling te verruimen en dit zorgt voor rust en zelfvertrouwen. Ook fysiek helpt het je om gezond te worden en te blijven, doordat je immuunsysteem een enorme boost krijgt.

Wat kun je zelf doen

In deze bijzondere tijd is het goed om wat vaker stil te staan bij je ademhaling. Dit kun je iedere dag doen op jouw eigen moment. Een ontspannen en bewuste ademhaling helpt je om beter bij jezelf te blijven. Je ervaart meer vrijheid in jezelf, ook nu we zo beperkt zijn om naar buiten te gaan.

Ik ervaar deze periode als een mooi moment om naar binnen te gaan. Bij jezelf stil te staan en te voelen wie jij bent en hoe jij je leven zelf mag en kunt vormgeven. Jezelf een moment van rust gunnen en kijken, voelen en ervaren wat er in jezelf aanwezig is. Zijn in het hier en nu, even niets moeten. Stil worden, doen door niets te doen, geen beweging, geen denken, alleen maar ademen en zijn.

Zijn wie je bent! Vanuit liefde, verbinding en vertrouwen je leven vormgeven.

Ademoefening balans in je emoties

Je adem helpt je bij het in balans brengen van je emoties. Word je bewust van je ademhaling en volg haar tot in je middenrif. Adem wat langer uit dan in. Voel dat je meer rust en ruimte in je lichaam krijgt en dieper gaat ademen.

Adem in en zet je buik uit. Op een uitademing laat je je buik leeglopen als een ballon. Door naar je buik toe te ademen, maak je op een rustige manier contact met je gevoel. Neem waar wat er gebeurt en onderdruk niets. Doe dit een paar keer.

Leg je duim en middelvinger van je rechterhand elk op een neusvleugel. Je wijsvinger rust op het derde oog. Druk nu met je duim het rechterneusgat dicht. En houd de adem twee tellen in. Dan adem je uit door je rechterneusgat. Je ademt weer in door het geopende rechterneusgat, sluit nu beide neusgaten en houd de adem twee tellen in. Open het linkerneusgat door de middelvinger ervan af te halen. Dit is een volledige ademhaling, ook wel pranayama ademhaling genoemd, die de emoties tot rust brengt en de subtiele energiekanalen langs je ruggengraat zuivert.

Ademoefening bellenblaas meditatie

Ga maar eens bellenblazen. Kun jij een grote bel blazen of alleen kleine? Of eerst een grote en dan een kleine erachteraan? Of andersom?

En zie je verschil als je snel of langzaam ademt? En voel je dat ergens in je lichaam?

Bedenk nu iets wat je los wilt laten en mee wilt laten voeren door de wind.

Adem in en maak bij de ademhaling een grote bel. Stuur in gedachten datgene wat je los wilt laten met de bel mee de lucht in. Kijk de bel na totdat hij stuk gaat. En als je zo geconcentreerd aan het kijken bent, wat doet dat met je ademhaling? En welke kleuren zie je allemaal in een bel?

1 april 2019

Lekker in je vel

Lekker in je vel… Wat betekent dat voor jou?

De ene persoon voelt zich lekker in zijn vel door veel te werken. Een ander zal veel werk als druk ervaren. Ook zal de één het helemaal niet erg vinden om thuis nog wat werk te doen en vindt juist de vrijheid en flexibiliteit prettig. De ander zal dit als stress ervaren om altijd bereikbaar te moeten zijn.

“Lekker in je vel” zal voor iedereen dan ook een andere beleving zijn. Hoe kun je plezier in je werk houden en tegelijk omgaan met stressbeleving op je werk en thuis.

Door het ervaren van balans in je denken en voelen. En hoe doe je dit dan?

Een manier is om bewuster je lichaam, je denken en voelen te leren kennen en dit integreren in je handelen en doen. Dit kan door ademhaling- , aandacht- en ontspanningsoefeningen uit de mindfulness en meditatie. Een natuurlijke ademhaling kan al zorgen voor minder stress en meer ontspanning. Je komt uit je hoofd en meer in je lijf. Hierdoor kun je beter focussen, je concentratie verbetert en je krijgt er ook nog eens meer energie van!

Jezelf een moment van rust gunnen en kijken, voelen en ervaren wat er in jezelf aanwezig is. Zijn in het hier en nu, even niets moeten. Stil worden, doen door niets te doen, geen beweging, geen denken, alleen maar ademen en zijn.

Mindfulness en meditatie is niet alleen stilzitten op een kussentje. Juist actief zijn tijdens een wandeling, waarbij je in stilte loopt zonder doel, kan veel rust brengen in jezelf.

Met de volgende oefening kun je al eens ervaren of er onrust in je hoofd of lijf is. Soms hebben we het zelf niet eens door.

Oefening: nietsdoen

Neem in de komende week drie dagen ten minste 10 minuten de tijd om ongestoord op de bank te zitten en niets te doen. Niets betekent ook echt niets. Als je een drukke week hebt, des te beter.

Zet een wekker en leg eventueel pen en papier bij de hand. Doe niets, neem alleen waar.

-        Welke onrust komt er boven als je niets doet?

-        Welke gedachten en gevoelens probeer je weg te duwen?

-        Wat onttrekt je uit het hier en nu?

Schrijf deze dingen op als je daar behoefte aan hebt. Onderzoek zowel je lichamelijke, je geestelijke, je emotionele als je energetische bevindingen. Probeer ze zo goed als je kunt van elkaar te onderscheiden en schrijf na de tien minuten bij alle vier op wat je opgevallen is.

21 maart 2018

Energie voelen en tot de essentie komen.

Energetisch werk

Wat is energie eigenlijk? Energie is overal, ook wij als mens bestaan uit energie. Om ons heen hebben we een energieveld, de aura, en op ons lichaam bevinden zich energiebanen oftewel meridianen die in verbinding staan met verschillende organen in ons lichaam. Daarnaast hebben we net iets buiten de huid een aantal energiecentra ook wel chakra’s genoemd. Chakra’s kun je zien als energiewielen waar de energie continue in beweging is. Zij staan ook in verbinding met onze meridianen, organen en zijn de toegang tot onze ziel, tot wie we in essentie zijn.

Je kunt energie ervaren als warmte, beweging, stroming of kracht. Als ons energiesysteem uit balans raakt en ons lichaam, geest en ziel niet meer in verbinding staan, kunnen we ziek worden of niet lekker in ons vel zitten.

Malvatherapie – lichaamsgerichte energetische therapie

Als mens kunnen we op zoek zijn naar balans en groei in ons leven. Wie we werkelijk zijn. We gaan op zoek naar rust, balans of innerlijke kracht. Door weer te leren voelen kom je weer in verbinding met jezelf. Met liefdevolle aanraking, luisteren, spiegelen nodig ik uit tot het bewust(er) leren kennen en ervaren van je eigen lichaam. Of zoals een jonge vrouw het in mijn praktijk afgelopen week zo mooi wist te verwoorden: “Ik begin nu pas echt te voelen dat ik op deze aarde sta en niet zweef op een wolkje. En dat het leven hier eigenlijk best fijn is, iets wat je zelf mag en kunt vormgeven.”

Energetische therapie helpt de verbinding van jouw zijn weer te herstellen. Met behulp van Malvatherapie begeleid ik mensen hun energetische systeem en daarmee zichzelf te helen en het natuurlijke evenwicht te herstellen of een persoonlijk groeiproces te ondersteunen. Malvatherapie is uniek en voelbaar anders dan andere vormen van energetisch werk.

Energie voelen

Naast het leren voelen van wie je bent met behulp van energetische therapie, kun je dit ook ervaren tijdens meditatie. Jezelf een moment van rust gunnen en kijken, voelen en ervaren wat er in jezelf aanwezig is. Zijn in het hier en nu, even niets moeten. Stil worden, doen door niets te doen, geen beweging, geen denken, alleen maar ademen en zijn.

Ik werk tijdens mijn meditatieavonden en cursussen veel met edelstenen en kristallen. Deze prachtige en speciale energie is bij elk kristal weer anders en helpen je om dichter bij jezelf te komen en te ontdekken wat er is en mag zijn.

 

9 juni 2016

Voelen en zijn!

In de afgelopen maand mocht ik iedere week een workshop edelstenen geven op de basisschool hier in het dorp. De kinderen leerden spelenderwijs de speciale energie en magie van edelstenen en kristallen kennen.

Het was prachtig om te zien hoe ze precies die steen uitzochten die bij hen past en hoe intens ze de energie van verschillende stenen konden voelen en ervaren. Drukke kinderen voelden zich rustiger worden en ook het mediteren vonden ze geweldig als afsluiting van de vrijdagmiddag.

Heel even werden ze stil, ze deden door niets te doen, geen beweging, geen denken, geen emotie alleen maar zijn. Als volwassen mens zijn we soms dit gevoel van intens ervaren en voelen een beetje kwijtgeraakt. Kinderen staan nog veel meer in het hier en nu.

Voor mij was dit een mooi moment om bij stil te staan. We kunnen veel leren van kinderen, ze zijn een prachtige spiegel waar we in mogen kijken mogen gaan ervaren wat er is en zijn wie we zijn!

Zijn wie je bent: vanuit liefde, verbinding en vertrouwen je leven vormgeven.